InnoCap Transylvania 2015-2016

Servicii oferite în scopul creşterii capacităţii de inovare a IMM-urilor din Macroregiunea 1 din România

impacademy

Obiectivul general al proiectului este acela de a consolida capacitatea de inovare a firmelor cu potenţial inovativ din Transilvania pentru atingerea unui grad de competitivitate durabilă. Proiectul se focalizează pe audituri de inovare cuprinzătoare, asistate de experţi certificaţi, derulate pentru firme din regiunile Nord-Vest şi Centru. Instrumentul de auditare folosit este oferit cu titlu gratuit de Academia IMP³rove (https://www.improve-innovation.eu), doar pentru firmele selectate prin proiect, fiind recomandat de Comisia Europeană în vederea evaluării unitare a capacităţii managementului inovării la nivelul firmelor (indiferent de dimensiune) din Uniunea Europeană.

Perioada de implementare: ianuarie 2015 – decembrie 2016.

Proiectul InnoCap Transylvania este finanţat prin programul european Horizon 2020, apelul H2020-Adhoc-2014-20, tematica Innovation.

Bugetul total al proiectului la nivel de consorţiu este de 100.590 EUR, fiind finanţat în totalitate din fonduri europene. Bugetul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest este de 23.100 EUR.

Parteneri în proiectul InnoCap Transylvania sunt: Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (coordonator), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Optoelectronică ICIA, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrică prin Incubatorul de Afaceri din Sfântu Gheorghe şi Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

Rezultate: 64 de audituri de inovare realizate la nivelul celor două regiuni de dezvoltare.