PARTENERII TRAM IN VIZITA DE STUDIU IN TRANSILVANIA DE NORD

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat în perioada 20-21 iunie vizita de studiu pentru partenerii și experții regionali din cadrul proiectului TRAM – “Planuri de Acțiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă”, finanțat prin Programului de Cooperare Teritorială INTERREG Europe 2014-2020.

La eveniment au luat parte 18 invitați din regiunile partenere (parteneri de proiect, experți în domeniul mobilității și reprezentanți ai altor organizații relevante) alături de membrii Comitetului Regional de Reprezentanți TRAM din Regiunea Nord-Vest. Pe parcursul celor două zile s-au vizitat patru obiective selectate în prealabil ca fiind cele mai bune practici în domeniul mobilității din regiune, și anume: serviciul siguranța circulației urbane, rețele edilitare și transport local din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, politica
de pietonizare și reabilitarea Pieței Unirii din Oradea, sistemul de car-sharing GetPony din Cluj precum și aplicația Parking Plus dezvoltată de compania Parking Plus SRL în contextul proiectului Brained City al
Clusterului Cluj IT . Selecția listei finale a inițiativelor menționate s-a realizat de către experții din regiunile partenere pe baza criteriilor prestabilite și în funcție de interesul factorilor locali de decizie.

Pe lângă analiza detaliată a inițiativelor vizitate și identificarea elementelor de succes cu posibilitatea de a fi transferate către regiunile partenere, evenimentul a constituit un bun prilej pentru participanți în vederea familiarizării cu problemele din domeniul mobilității din regiunile partenere și pentru identificarea unor soluții la probleme comune.

Alături de ADR Nord – Vest, proiectul reunește alte 4 regiuni partenere din Uniunea Europeană, precum Guvernul Regiunii Andalucia din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia, Municipiul Miskolc din Ungaria și Regiunea Marche din Italia, aceasta din urmă fiind și coordonatorul consorțiului.

Implicarea ADR Nord-Vest în cadrul proiectului presupune atât identificarea bunelor practici la nivel regional cât și preluarea cunoștințelor de la partenerii din proiect – cu experiență în domeniul mobilității urbane – și transferarea lor către principalii actori din Regiune în vederea îmbunătățirii implementării Planurilor de Mobilitate Urbană Durabilă.

 

IMG_1710 IMG_1760 IMG_1754 IMG_1732 IMG_1726 IMG_1713