Proiectul Interreg Europe “EMOBICITY” a fost lansat la Atena

În perioada 24-25 septembrie 2019, a avut loc la Atena conferința de lansare a proiectului – EMOBICITY – Creșterea eficienței energetice prin promovarea mobilității electrice în orașe (Increase of energy efficiency by Electric MOBIlity in the CITY), întâlnire organizată de liderul consorțiului, Centrul pentru Energii Regenerabile (CRES) din Atena. Proiectul reunește 5 parteneri din 5 state membre UE (Grecia, Croația, Germania, Portugalia și România) și își propune atât facilitarea transferului de bune practici în domeniul mobilității electrice urbane sustenabile cât și îmbunătățirea politicilor, strategiilor și a programelor dedicate mobilității electrice urbane.
În cadrul conferinței au luat cuvântul d-na. Alexandra Sdoukou, Secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului și al Energiei din Grecia, dl. Spyros Oikonomou, Director general al Centrului pentru energii regenerabile CRES din Atena, și dl. Constantinos Maganiotis, Vice președinte al operatorului elen de distribuție a energiei electrice (HEDNO). De asemenea dl. Stavros Papathanasiou, din partea Universității Tehnice din Atena (NTUA), a prezentat rezultatele ultimului sondaj privind tendințele pieței în domeniul mobilității electrice in Grecia.

În cadrul acestui evenimentului s-au prezentat de asemenea și aspecte relevante din domeniul mobilității electrice urbane de către partenerii din proiect. Din Regiunea Nord-Vest au fost prezentate inițiativele Municipiului Cluj-Napoca, cu accent pe modernizarea flotei de transport public urban cu mijloace de transport electrice (autobuse, troleibuse și tramvaie). Prezentarea a fost susținută de experții ADR Nord-Vest, d-na Cristina DAVID și dl. Gergely TÖRÖK .

Pentru alte informații puteți accesa site-ul proiectului la adresa: www.interregeurope.eu/emobicity/

Proiectul EMOBICITY este finanțat din Programul de Cooperare Teritorială, Interreg Europe 2014-2020 și are un buget total de 1.071.804 euro, din care bugetul ADR Nord-Vest este de 162.374 euro.

Articol elaborat de:

 Cristina DAVID și Gergely TÖRÖK