Echipa ADR Nord-Vest alături de membrii Comitetului Regional de Reprezentanți în vizită la partenerii din Miskolc

În perioada 21 – 23 noiembrie a avut  loc atelierul de lucru peer-review în cadrul proiectului TRAM – “Planuri de Acțiune pentru mobilitatea urbană sustenabilă” în vederea finalizării Planului elaborat în cadrul proiectului pentru Regiunea Nord-Vest. La evenimentul organizat la Miskolc, alături de echipa de proiect din cadrul ADR Nord-Vest și expertul Civitta Strategy & Consulting – expert extern în cadrul proiectului – participă 10 membrii ai Comitetului Regional de Reprezentanți TRAM (reprezentanți ai municipiilor reședință de județ, universități, ONG-uri și alte organizații relevante).

Scopul evenimentului a fost de a avea un dialog între autoritățile publice / organizațiile relevante din regiune și experții în domeniul mobilității și dezvoltării urbane din regiunile partenere în legătură cu activitățile propuse în cadrul Planului și de a formula propuneri comune în vederea creșterii impactului acestora. Planurile de acțiune urmează să fie implementate în etapa a doua a proiectului, în perioada aprilie 2019 – martie 2021.

Planul pentru Regiunea Nord-Vest prevede 7 acțiuni, de la dezvoltarea de softuri sau organizarea de evenimente pentru promovarea mobilității sustenabile până la acțiuni menite să ofere suport în cadrul proiectelor aflate deja în implementare.

În cadrul primei zile membrii delegației din România au avut ocazia să viziteze proiectul de reabilitare și extindere a liniei de tramvai din Miskolc, sistemul de informare al pasagerilor, fiind prezentat totodată și sistemul de prioritizare în caz de întârziere.

Proiectul TRAM este finanțat prin programul de cooperare interregională Interreg Europe 2014-2020, prioritatea “Economie cu emisii scăzute de carbon” și are un buget total de 1.264.078 euro din care 1.074.466 euro finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Bugetul total aferent ADR Nord-Vest este de 122.390 euro.

Alături de ADR Nord-Vest, proiectul reunește alți 4 parteneri din Uniunea Europeană, precum Guvernul Regiunii Andalucia din Spania, Regiunea Blekinge din Suedia, Municipiul Miskolc din Ungaria și Regiunea Marche din Italia, aceasta din urmă fiind și coordonatorul consorțiului.