Open Innovation 2.0 la Cluj-Napoca!

În perioada 10 -14 iunie 2017, Cluj-Napoca va găzdui o serie de evenimente in cadrul Conferinţei „Open Innovation 2.0” 2017, organizate de către DG CONNECT – Comisia Europenă, Comitetul Regiunilor, Primăria municipiului Cluj-Napoca și ARIES Transilvania. Conform organizatorilor este pentru prima dată când aceste evenimente se organizează deodată în acealși oraș european, Clujul fiind considerat drept un centru promițător privind dezvoltarea pe principiile inovației deschise.

Acestea vor debuta cu un Dialog inovativ, în data de 10-11 iunie 2017, care va avea patru challenge-uri, asumate de către fiecare dintre organizatori, la care vor participa circa 60 de experți internaționali și locali, în încercarea de a găsi soluții la problemele propuse spre rezolvare.

În data de 12 iunie 2017, Comitetul Regiunilor va organiza un townhall debate, la care va participa dl. Markku Markkula, președintele Comitetului Regiunilor, europarlamentarul român Daniel Buda  și primarul Emil Boc.

În 13-14 iunie 2017 va avea loc Conferința Open Innovation 2.0, a cărei temă generală este „transformarea industrială și societală prin intermediul tehnologiilor digitale, cu accent pe Hub-urile Digitale Inovative și a ecosistemelor de inovare deschisă”. În cadrul evenimentului vor fi prezentate și exemple de bune practici de la nivel operaţional şi strategic cu cel mai ridicat potențial de a obține impact pozitiv și inovator pentru industrii și societate, detalii organizatorice precum și programul preliminar urmand să va fie trimis în decursul lunii mai 2017.

In cadrul conferintei, ADR Nord-Vest, prin Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, va organiza un atelier de finantari inovative!

Obiectivul principal al ediţiei din acest an al Conferinţei „Open Innovation 2.0” îşi îndreaptă atenţia asupra poveştilor de succes, precum şi promovarea proiectelor colaborative între diferiţi actori ai ecosistemul regional şi local de inovare. Astfel, toate părțile implicate se vor concentra pentru a pune bazele politicilor de inovare viitoare și a stabili acțiunile concrete din perioada următoare pentru o dezvoltare sustenabilă.

La eveniment sunt așteptați peste 400 de participanţi: factori de decizie politică, specialişti în domeniul inovării, clustere din toate domeniile de activitate, companii din toată Europa, precum şi alţi actori interesaţi de această temă.